Tvivl om sexchikane som øjenlæge? Dette skal du gøre

24 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Tvivl om sexchikane som øjenlæge? Dette skal du gøre

Sexchikane kan komme i mange former, og det værste sker oftest ved, at en uskyldig handling bliver misforstået af den ene part, og så kan der hobe sig op, indtil man sagsøger stedet, går til fagforeningen eller bare brænder inde med det, så man raser ud på familien derhjemme eller får et flip foran chefen.

Og sexchikane finde sted alle steder, og det gælder både, hvis det er en mandsdomineret miljø såsom ved VVS’ere, blikkenslagere eller for den sags skyld akademikere som jurister eller – netop – øjenlæger.

Dette skal for alt i verden undgås helt, men skulle der opstå tvivl, om der har forekommet sexchikane, så skal man gøre noget bestemt for at undgå, at det eskalerer ud af proportioner.

Her skal det lige påpeges, at ved sexchikane forstås seksuelle tilnærmelse eller insinueringer, der både går fra øjenlæge til ansat, til anden øjenlæge eller fra læge til klient eller omvendt.

Man ser desuden – for at drage den parallel – at mange sager om for eksempel voldtægt eller lignende, så melder offeret det ikke, fordi vedkommende blandt andet kan føle sig selvforskyldt i det, og så kan man få det virkelig dårligt med sig selv.

Sådan kan det også opleves for den ramte af sexchikane, der ender med at gå med tanker om, hvorvidt man skulle have opført sig anderledes eller gjort noget for at undgå det.

Men så føler man pludselig, at det er for sent at trække det tilbage, og man har måske et jovialt forhold til hinanden, den ene part måske ikke tænker over, hvis nogle grænser bliver overtrådt.

Her er det vigtigt at huske på, at det vigtigste altid er at sige det – og det kan man også gøre med tilbagevirkede kraft.

Man skal ikke være bange for at gøre den skyldte dårligt til mode, for den handler om en som offer, uanset hvornår det er foregået.

Er sted, hvor der er god omgangstone altid som øjenlæge, er dette sted: https://vibenshusoejenklinik.dk/

Flere Nyheder