Med røgelse skal man finde den gyldne middelvej

07 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvis vi skal være lidt frække, så kan man godt sammenligne røgelse med gode specialøl: Den slags pølledrikker man ikke, for de skal nydes i fulde drag, hvor man får alle smagsdetaljerne ned.

Man kan så nyde dem fra alt til gode middage, festivaler eller udendørsrestauranter, men man skal ikke ødsle med dem.

På samme måde med røgelse kan det give helende oplevelser, meditative stadier og gode stunder, men man skal heller ikke ende med at blive sat i bås som en gammeldags hippie, der ikke kan være i sit eget hjem, medmindre der er tændt et mindre bål af røgelse.

Der er ingen grund til at antænde en masse røgelse samtidig over hele hytten, for man skal nyde det enkelte røgelse for sig, og selvom der ikke er ild i røgelse, så skal man stadig kunne holde øje med det for en sikkerheds skyld.

Så er der også kvalitetsforskel på det, så det handler om, at man finder det rette at ryge.

røgelse

Gør det med måde hver gang med røgelse

Desuden skal man heller ikke inhalere det, for det bliver for meget af det gode: Man skal finde den rette balance, hvor man kan dufte det, men hvor det hverken er for svagt eller intenst.

Det er dét, vi mener, når vi siger i overskriften, at man skal finde den gyldne middelvej, for selv for meget af det gode kan blive for godt, men får man heller ikke noget ud af det, så er det jo spild af tid og penge.

Man skal også være forsigtig med, at man ikke bilder sig ind, at man ikke kan komme gennem dagen uden noget røgelse, for selvom det ikke er vanedannende, så kan man ende med at have den forestilling, at det er så godt for koncentrationen og ens sjæl, at man bare skal tænde noget hver dag.

Flere Nyheder