Hvordan vælger jeg den bedste alkoholbehandling?

29 marts 2020 Astrid Pedersen
Hvordan vælger jeg den bedste alkoholbehandling?

Hvis du virkelig nærer et oprigtigt ønske om at komme ud af dit alkoholmisbrug, er det vigtigt, at du gør dig umage i forhold til valg af alkoholbehandling.

Du bør for eksempel styre langt uden om de udbydere af alkoholbehandling, som tilbyder quick fixes og hurtige, nemme løsninger. Der er nemlig ikke nogen hverken hurtig eller nem vej ud af at alkoholmisbrug, især ikke hvis du bagefter ønsker at kunne opbygge en tilværelse uden misbrug. Med de nemme løsninger er det alt for nemt at falde i igen.

For eksempel er der flere udbydere, som tilbyder alkohol afvænning i løbet af tre dage, hvor du blot fortsætter din tilværelse i egen bolig imens. Dette er i sagens natur uholdbart. Det kan dårligt nok lade sig gøre at foretage en afrusning på tre dage – og en sådan er nødvendig, hvis den afvænnende behandling skal have nogen effekt.

På samme måde bør du holde dig fra kemiske midler så som antabus, som udskrives af flere læger. Antabus kan i bedste fald medføre, at du holder dig fri af alkohol i den periode du indtager stoffet. Men det sikrer dig ikke imod at falde tilbage i vanen efter kurens ophør.

Find alkoholbehandling med høj succes rate

Du bør der imod vælge et misbrugscenter som tilbyder en grundig og effektiv behandling – helst med indlogering. På den måde er du afskåret fra såvel stofferne som dit vante miljø mens behandlingen står på. Og dette giver de bedste forudsætninger for permanent afvænning.

Hos Behandlingscenter Stien kan du blive tilbudt et forløb, som inkluderer afgiftning og afrusning samt et fem uger langt behandlings forløb hvor du er indlogeret på selve centeret. Alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien tager udgangspunkt i Minnesota modellen, og du vil foruden gruppe terapi blive tilbudt individuel terapi.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder