Hvad man kan forvente i et Behandlingscenter?

10 november 2019 Lykke Holzmann Søby
Hvad man kan forvente i et Behandlingscenter?

Mens hver patient bevæger sig gennem stadierne misbrug i deres eget tempo, vil behandlingen sandsynligvis bevæge sig gennem flere faser, der inkluderer forskellige typer terapi og forskellige mål eller fokus. At vide, hvad man kan forvente på et misbrugscenter, kan hjælpe så man bedre kan planlægge opholdet, og træffe de rigtige beslutninger til patientens individuelle behov.

De forskellige faser af afvænningsprocessen inkluderer ofte et spektrum af behandlinger der overlapper hinanden. For eksempel bliver patienten introduceret til gruppeterapi under afslutningen af ​​detox. Han eller hun deltager sandsynligvis i intensiv gruppeterapi under indlæggelse og mindre intensiv gruppeterapi under ambulant behandling.

Generelt er de første dage af behandlingen fokuseret på medicinsk tilsyn og komfort. De følgende uger involverer en mere intensiv terapi. Frekvensen og intensiteten af ​​behandlingen falder, når en person kommer længere ind i behandlingen og ud af sit misbrug.

Den første fase af afvænning involverer rensning af alkohol og andre stoffer ud af systemet i et sikkert miljø. Afhængig af typen af ​​afhængighed kan du modtage medicin for at lette abstinenser. Eller langsomt aftappe et stofmisbrug.

De første dage med detox er normalt de værste. Mod slutningen af ​​den første uge, begynder patienten at få det bedre. Nogle mennesker introduceres til terapi nær slutningen af ​​detox. Andre faciliteter introducerer ikke behandling, før patienter går over i den næste fase af rehabilitering.

Hvis patienten har et mindre misbrug og bor i et sikkert miljø, kan de være på detox i deres eget hjem. Det kræver dog at de deltager i møder og terapi hver dag og tjekke ind med en læge eller terapeut. De fleste patienter der indlægges, ender med at blive ambulante – det sker når de er nået så langt i deres behandling at man mener det er ansvarligt at de kan klare livet uden for misbrugscentret.

Besøg https://behandlingscenter-stien.dk for at høre mere om mulighederne for behandling af et misbrug.

Flere Nyheder