Hvad er kloakspuling og hvornår bruges det?

17 december 2019 Lotte Hindsberg
Hvad er kloakspuling og hvornår bruges det?

Er din vask begyndt at stoppe, lugter det fælt fra toilettet eller er der vand i brønden? Så kan det være en god ide at få en kloakmester til at kigge på dine kloakker, f.eks. en kloakmester i Ringkøbing og give din kloak en kloakspuling. Det er vigtigt at du sikre dig, at det er en autoriseret kloakmester, der foretager inspektionen og spulingen. I Danmark er det ikke tilladt selv at foretage kloakarbejde. Det må kun foretages af fagmænd. Årsagen til dette er, at det er at vores kloakker er vigtige for den almene hygiene og sundhedstilstand.

 

Kloakspuling forebygger problemer på den lange bane

Ved at få en kloakmester til at spule dine rør en gang om året eller hver andet år, forebygger du at der opstår problemer, som kan være dyre at få lavet. Samtidig undgår du den grimme lugt og at din vask eller wc stopper til.

En kloakspuling fjerner skidt og snavs fra rørene, også de mindre ting, som en kan sidde fast og som på sigt kan give problemer. En kloakspuling er mindre voldsom end en slamslugning. Alt afhængig af opgavens omfang kan det være nødvendigt at kombinere de 2 metoder.

Hvad er forskellen på kloakspuling og slamsugning?

Der er en stor forskel på de 2 metoder at rense kloakker og rør på. En slamsugning suger alt skidt og affald på en grovere måde og er ideel til at sivebrønde, pumpebrønde og ligende, hvor der skal suges store mængder affald og gamle blade op. En kloakspuling fjerner det affald, som en sugning ikke får fat i og som har sat sig som forstoppelser eller aflejringer i rørene. 

En kloakspuling er derfor ideel, når der er tale om stoppede vaske og toiletter og hvis opgaven er mere omfattende, end hvad en svupper og en omgang kogende vand ikke kan klare. 

Flere Nyheder