Bosæt dig i attraktive Nordjylland

17 maj 2020 Marie Pedersen

Nørresundby Boligforening er en boligforening i Aalborg. Foreningen har, siden den blev grundlagt i 1956, haft et ønske om at opføre og udleje boliger, som alle kan betale. Boliger der kan danne trygge rammer, og påvirke beboernes trivsel positivt. Nørresundby Boligselskab er et nytænkende boligselskab, der gennem visioner for borgerne samt et engageret personale forsøger, at gøre det attraktivt at bo i Nordjylland.

I en årrække valgte mange at flytte fra Nordjylland, men efter en periode på 13 år viste tal fra Danmarks Statistik, at Nordjylland havde flere tilflyttere end fraflyttere. Dette er en positiv udvikling, da det vidner om, at flere har fået øjnene op for Nordjylland. Langt de fleste tilflyttere er børnefamilier med børn i alderen 0-9 år.

Tendenserne viser stadig, at mange unge vælger at flytte fra Nordjylland, hvilket kan skyldes uddannelsesstedernes manglende kapacitet, samt færre valgmuligheder end i de større byer. Denne tendens ses dog ikke på Aalborg Universitet, der hvert år byder tusindvis af studerende fra hele Danmark velkommen. Aalborg er desuden placeret højt på listen over Danmarks billigste studiebyer.

Endnu et område, der gør Nordjylland populært, er naturen. Især Aalborg nyder godt af familier, der gerne vil bo i byen, og samtidig være tæt på naturen i form af både skov og strand. Ydermere er der de seneste år, i forsøget på at gøre Nordjylland mere attraktivt, igangsat en lang række sociale tiltag. Der er blevet opført nye udendørsområder som f.eks. stisystemer og legepladser.

Derudover har kommunerne taget imod forslag fra borgere, der gladeligt er kommet med input til, hvad de enkelte kommuner kan gøre, for at det bliver det rarere og mere indbydende sted at være. Der er desuden godt gang i foreningslivet og sportsklubber i hele regionen, hvilket også bidrager til en fællesskabsfølelse, som især tilflyttere med børn værdsætter.

Kunne du også tænke dig at bosætte dig i Danmarks nordligste region, så se nærmere på udbuddet af boliger i hele Nordjylland hos Nørresundby Boligselskab.

Flere Nyheder